Pridať recept

Morčacie prsia v smotanovej omáčke

ingrediencie

400 g
morčacie prsia
1 ks
cibuľa
1 konzerva
ananás
200 g
ryža
soľ
20 g
maslo
olej
250 ml
zeleninový bujón
250 ml
kyslá smotana
1 KL
kari korenie
mleté čierne korenie
150 g
šampiňóny

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, mierne vyklepeme a pokrájame na rezance.
 
2.
Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Ananás scedíme, šťavu odložíme a pokrájame na menšie kúsky.
3.
Ryžu uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody.
4.
Na panvici zohrejeme maslo s troškou oleja, pridáme mäso a za stáleho miešania opekáme asi 15 minút. Zľahka opražíme aj šampiňóny. Potom osolíme, premiešame a vyberieme.
5.
Vo výpeku opražíme cibuľu, zalejeme bujónom, kompótovou šťavou (asi 50 ml) a pri miernej teplote povaríme 10 minút.
6.
Kyslú smotanu rozšľaháme s troškou studenej vody a spolu s kari korením vmiešame do omáčky. Krátko povaríme, pridáme mäso, ananás, dochutíme soľou, korením, premiešame, ale už nevaríme. Necháme dve - tri minúty odpočívať. Podávame s uvarenou ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Fantasticky zdravý ananás
7 dôvodov prečo jesť ananás
Lahodný, osviežujúci a super zdravý ananás by rozhodne mal mať svoje miesto vo vašej mise na ovocie.
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!