Pridať recept

Morčacie prsia plnené jablkami a mandľami

Morčacie prsia plnené jablkami a mandľami
Zdroj: kuchtik1

ingrediencie

600 g
morčacie prsia
2 ks
jablko
100 g
mandľové lupienky
200 g
čučoriedka
2 PL
čučoriedkový lekvár
1 ks
ďumbier
1 ks
citrón
100 g
tmavý chlieb
1 PL
strúhanka
2 dl
červené víno
200 g
med
1 PL
škrobová múčka
100 g
maslo
1 zväzok
petržlenová vňať
600 g
zemiaky
trochu
soľ
trochu
korenie
podľa chuti
mletá škorica
trochu
olej

postup

1.
Nastrúhame jablká. Pridáme strúhanku, plátky mandlí, 50 g čučoriedok, 1 polievkovú lyžicu čučoriedkového lekváru a podľa chuti mletú škoricu.
 
2.
Do zmesi nastrúhame ďumbier, citrónovú kôru a primiešame tmavý chlieb nakrájaný na malé kocky.
3.
Plátky morčacieho mäsa osolíme, prikryjeme fóliou a mierne naklepeme. Potrieme pripravenou jablkovou a čučoriedkovou náplňou a pevne stočíme.
4.
Závitky opečieme na rozpálenom oleji na panvici, ktorú sme prikryli alobalom.
5.
Na panvici rozpálime maslo. Na rozpenené maslo prihodíme najemno nasekanú petržlenovú vňať. Vhodíme štvrtky zemiakov vopred uvarených v šupke, premiešame a osmažíme.
6.
Zemiaky podávame ako prílohu k plneným závitkom z morčacieho mäsa zaliatym ovocnou omáčkou.
7.
Príprava omáčky: Na červenom víne podusíme 150 g čučoriedok. Pridáme jednu polievkovú lyžicu čučoriedkového lekváru, med, na špičku noža korenie a štipku soli. Až sa šťava mierne odparí, rozriedime niekoľkými kvapkami vody a opäť privedieme do varu. Zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou vo vode.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať