Pridať recept

Slovenská ryža nelepivá

ingrediencie

1 balíček
slovenská ryža
3 PL
olej
1 liter
voda
1 KL
soľ

postup

1.
Do hrnca dáme olej a ohrejeme ho. Do rozpáleného oleja dáme slovenskú ryžu (najlepšie bezvaječnú) a opražíme dohneda.
 
2.
Potom zalejeme vodou, zamiešame a pridáme soľ. Varíme ako klasickú ryžu.
3.
Ak chceme farebnú ryžu pridáme 1/3 KL kari korenia. Ak chcete podávať deťom tak kari nedávajte, nie je pre nich vhodné.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
15.10.2015 00:53 | |
+12 -6
Preco bezvajecna ?! Povodna je vajecna a najlepsia, to nas len korporacie vlastniace potravinarsky priemysel oj*buju a okradaju s bezvajecnymi cestovinami !!!!
ANDRJU
27.8.2014 07:55 | |
+30 -3
No to mi je ale presnýý recept!! Autorka by asi s kuchárskou knihou nepochodila. (Koľkogramový balížek ryže?? Prečo až liter vody??? A Varenie klasickej ryže sa dá robiť asi na 5 spôsobov, tak ktorý má autorka namysli????) Idem pozrieť iný recept, díky.
malecovamaria
30.3.2014 09:44 | |
+22 -4
Ano tiež ju varím týmto spôsobom len chcem uviesť presný pomer ak je gramáš pol kilová slovenskéj ryže- tak ked je osmažená zalejem ju 6dcl,teplej vody- pomiešam a s tíšim plameň na minimum občas premiešam .Dobrú chuť
Podobné články
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!