Pridať recept

FOTORECEPT: Zelené pirohy

6
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

polohrubá múka
špenát
kyslá smotana
cibuľa
tuk
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Pripravíme si múku soľ a špenát.
Fotorecept: Zelené pirohy
Fotorecept: Zelené pirohy
Zdroj: lampova
 
2.
Vodu a vypracujeme cesto.
Fotorecept: Zelené pirohy
Fotorecept: Zelené pirohy
Zdroj: lampova
3.
Cesto necháme odležať. Pripravíme si uvarené zemiaky, soľ, čierne korenie, špenát a všetko dobre romiešame a urobíme kašu.
Fotorecept: Zelené pirohy
Fotorecept: Zelené pirohy
Zdroj: lampova
4.
Cesto si rozvaľkáme.
Fotorecept: Zelené pirohy
Fotorecept: Zelené pirohy
Zdroj: lampova
5.
Cesto si porežeme alebo vykrojíme.
Fotorecept: Zelené pirohy
Fotorecept: Zelené pirohy
Zdroj: lampova
6.
Naplníme a urobíme si pirohy.
Fotorecept: Zelené pirohy
Fotorecept: Zelené pirohy
Zdroj: lampova
7.
Pirohy si dáme uvariť do osolenej horúcej vody.
Fotorecept: Zelené pirohy
Fotorecept: Zelené pirohy
Zdroj: lampova
8.
Pirohy sa varia.
Fotorecept: Zelené pirohy
Fotorecept: Zelené pirohy
Zdroj: lampova
9.
Pripravíme si maslo, cibuľu a prepražíme.
Fotorecept: Zelené pirohy
Fotorecept: Zelené pirohy
Zdroj: lampova
10.
Uvarené pirohy si scedíme, ochladíme, dáme do nádoby a pomastíme a osolíme.
Fotorecept: Zelené pirohy
Fotorecept: Zelené pirohy
Zdroj: lampova
11.
Môžeme pridať kyslú smotanu alebo biely jogurt.
Fotorecept: Zelené pirohy
Fotorecept: Zelené pirohy
Zdroj: lampova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...