Pridať recept

FOTORECEPT: Lekvárové perky s tvarohom

ingrediencie

5 ks
zemiaky
150 g
polohrubá múka
štipiek
soľ
1 PL
kryštálový cukor
1/2 téglik
slivkový lekvár
1 ks
jemný tvaroh
podľa chuti
práškový cukor

postup

1.
Uvaríme si zemiaky v šupke a ošúpeme.
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Zdroj: simoniQ
 
2.
Nastruháme ich na menšom strúhadle.
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Zdroj: simoniQ
3.
Múku, soľ a cukor spolu zamiešame.
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Zdroj: simoniQ
4.
A po troškách sypeme do zemiakov.
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Zdroj: simoniQ
5.
Bude to suchšie.
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Zdroj: simoniQ
6.
Preto pridáme vodu podľa potreby a vypracujeme cesto.
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Zdroj: simoniQ
7.
Rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 3 mm a pokrájame na kocky alebo vykrojíme kruhy pohárom.
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Zdroj: simoniQ
8.
Dáme naň za lyžičku lekváru.
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Zdroj: simoniQ
9.
Perky zabalíme.
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Zdroj: simoniQ
10.
A dáme ich variť do vriacej vody na 10-15 min.
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Zdroj: simoniQ
11.
Keď vyplávajú navrch, vytiahneme ich sitkom a pridáme tvaroh s cukrom.
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Fotorecept: Lekvárové perky s tvarohom
Zdroj: simoniQ
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP 5 receptov na tradičné i menej tradičné PIROHY
Slováci milujú pirohy a v každom regióne ich volajú i pripravujú inak.
To naj z tradičnej slovenskej kuchyne: Pirohy
Pirohy v rôznych obdobách sú charakteristické pre viacero krajín sveta. U nás sa pripravujú so slanými alebo...
Zemiakové lokše
Zemiakové cesto a finty, ako ho nepokaziť! Vychutnajte si tradičné pochúťky po celý rok
Zemiakové cesto je poklad v kuchyni – urobíte z neho všetko od chleba až po ovocné guľky.
Lepenice
Len málo ľudí robí ešte tento recept! Ak máte doma zemiaky, urobte si LEPENICE! Toto zemiakové jedlo chutí všetkým a sýta večera je hotová do pol hodiny
Nemáte čas po práci na zdĺhavé varenie? Pripravte si spolu s nami toto fantastické jedlo a nasýtite celú...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.