Kelová polievka so zemiakmi
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
160
g
kel
100
g
zemiaky
200
g
mlieko
15
g
olej
25
g
hladká múka
35
g
cibuľa
4
g
cesnaku
korenie
soľ
postup
1.
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme ružovú zápražku. Zalejeme ju vodou a mliekom, rozšľaháme a asi 30 minút varíme.
2.
Umytý kel pokrájame, zalejeme horúcou vodou a varíme. K polomäkkému kelu pridáme obielené pokrájané zemiaky a spolu uvaríme do mäkka.
3.
Uvarený kel so zemiakmi dáme do prevarenej zápražky, pridáme rozotretý cesnak, dochutíme, osolíme a necháme prejsť varom. Do kelovej polievky môžme pridať aj pokrájanú klobásku alebo párok.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.