Pridať recept

Čokoládové šišky

ingrediencie

500 g
hladká múka
25 g
droždie
25 g
kryštálový cukor
25 g
maslo
1/2 PL
rum
1 ks
vajce
300 ml
mlieko
100 g
čokoládová poleva
500 ml
olej

postup

1.
Múku preosejeme, pripravíme si kvások, keď vykysne, pridáme žĺtok. Bielok vyšľaháme vidličkou, cukor, maslo, rum a vlažné mlieko pridávame podľa potreby. Vypracujeme hladké, nie veľmi tuhé cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.
 
2.
Na doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme okrúhle kolieska, v strede tiež vykrojíme menšie koliesko. Necháme trošku vykysnúť a vyprážame na rozpálenom oleji. Kladieme na papierové obrúsky a necháme ich vychladnúť.
3.
Povrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...