Pridať recept

Tagliatelle s pórom a hubami

ingrediencie

2 ks
pór
250 g
huby
250 g
cestoviny tagliatelle
štipiek
soľ
2 PL
maslo
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
kajenské korenie
125 ml
suché biele víno
250 ml
smotana na šľahanie
štipiek
muškátový orech
100 g
parmezán

postup

1.
Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Huby očistíme, v prípade potreby opláchneme vo vode a hneď osušíme. Klobúčiky oddelíme od nožičiek a nakrájame ich na tenké plátky, nožičky nakrájame na tenké kolieska.
 
2.
Tagliatelle uvaríme al dente podľa návodu na obale v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody. Potom ich scedíme, necháme odkvapkať a udržujeme v teple.
3.
Na veľkej panvici rozpálime maslo. Pór a huby dusíme na silnom ohni za stáleho miešania asi 5 minút. Osolíme a okoreníme čiernym a kajanským korením. Pridáme biele víno a smotanu a omáčku na miernom ohni 6-8 minút povaríme. Potom ju dochutíme čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom.
4.
Tagliatelle premiešame s omáčkou z húb a póru, upravíme na nahriate taniere a podávame posypané nastrúhaným parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...