Pridať recept

Tagliatelle so šampiňónovou omáčkou

ingrediencie

750 g
šampiňóny
800 g
cibuľa
150 g
slanina
1 PL
olej
400 g
cestoviny tagliatelle
štipiek
soľ
400 g
creme fraiche
250 ml
vývar
štipiek
mleté čierne korenie
1 zväzok
bazalka
50 g
parmezán

postup

1.
Šampiňóny očistíme, vydrhneme vlhkou utierkou a nakrájame nap látky. Cibuľu ošúpeme, prekrojíme napoly a tiež nakrájame na plátky.
 
2.
Slaninu nakrájame na prúžky. Na panvici rozpálime olej a slaninu na ňom vyškvaríme. Pridáme cibuľu a opražíme dosklovita.
3.
Pridáme šampiňóny a dusíme tak dlho, kým sa z nich tekutina nevyvarí.
4.
Tagliatelle uvaríme v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody podľa návodu na obale, scedíme a necháme odkvapkať.
5.
K hubám pridáme créme fraiche ,vývar a všetko ešte 5 minút povaríme, potom dobre osolíme a okoreníme.
6.
Bazalku opláchneme, osušíme, pokrájame na prúžky a až tesne pred podávaním ju vmiešame do omáčky. Podávame posypané nastrúhaným parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Bazalkové pesto
Máte radi pesto? Teraz si ho môžete pripraviť vo veľkom! Overený TRIK, ako ho udržať dlhšie čerstvé
Aromatickú omáčku rozmixujete rýchlo a jednoducho len z niekoľkých surovín. Ale čo ak ste si zelenej delikatesy...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
Uložiť, nestratiť! Ak ich nezoženiete v obchode, vyrobte si ich jednoducho doma! Ako vyrobiť ingrediencie
Ak ich nezoženiete v obchode, vyrobte si ich jednoducho doma! Ingrediencie zo zahraničných receptov, krok za krokom
Viete, čo je zlatý sirup, custard krém alebo créme fraiche? Toto sú najznámejšie ingrediencie zo zahraničných...
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Aj vy zvyknete lístky bazalky trhať prstami? Toto je dôvod, prečo to už nikdy nerobte!