Pridať recept

Plnený kelový list

ingrediencie

1 kg
bravčové pliecko
1 ks
kel
1/2 kg
ryža
4 ks
vajce
1 ks
cibuľa
1 ks
cesnaku
1 PL
soľ
1 KL
drvené čierne korenie
1 KL
majorán
2 PL
olej
2 KL
mletá červená paprika
1 KL
paradajkový pretlak

postup

1.
Mäso pomelieme. Kelové listy si obvaríme v slanej vode a necháme vychladnúť.
 
2.
Cibuľu opražíme do ružova, pridáme červenú papriku a dáme do pomletého mäsa. Pridáme vajíčka, ryžu, cesnak a okoreníme (treba trochu viac, počas varenia ryža stiahne soľ). Ďalej môžeme (nie je potrebné) pridať 1 KL paradajkového pretlaku, alebo kečupu.
3.
Poriadne premiešame a plníme kelové listy, konce pekne zatlačíme. Ukladáme do hrnca na seba, ak nám vyjde aj 2-3 rady na seba.
4.
Zalejeme vodou a dáme variť na 45-50 minút. Asi po 10 minútach spravíme zápražku - na oleji speníme múku, pridáme červenú papriku a trochu vody. To všetko vlejeme do hrnca.
5.
Rada na záver: Listy plníme menším množstvom mäsa, lebo surová ryža počas varenia narastie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Domáci paradajkový pretlak
Domáce paradajkové polotovary, ktoré nesmú chýbať vo vašej špajze
V záhradkách v týchto dňoch oberáme poslednú úrodu paradajok. Ak už máte navarené lečo aj poctivý kečup,...
Takto sa z ružičkového kelu stane absolútna pochúťka
Máte doma túto zeleninu? Pridajte slaninu a máte luxusnú večeru pre celú rodinu za PÁR EUR, všetci pýtajú dupľu!
Opäť je tu sezóna ružičkového kelu. Ak ste nad ním doteraz ohŕňali nos, čítajte ďalej. Máme pre vás...
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí!
Niektoré odrody zeleniny a šalátu ešte len teraz čakajú na svoje zasadenie. Týmto rastlinám sa darí aj...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...