Pridať recept

Hovädzí vývar s haluškami

ingrediencie

750 g
hovädzie mäso
50 g
kosti
100 g
hovädzia pečeň
100 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
trochu
celé čierne korenie

Halušky

60 g
maslo
štipiek
soľ
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
3 PL
mlieko
150 g
hrubá múka

postup

1.
Hovädzie kosti očistíme, vložíme do studenej osolenej vody, pridáme umyté a trocha naklepané mäso a pomaly varíme asi hodinu. Po hodinovom vare pridáme pečeň, cibuľu a koreňovú zeleninu pokrájanú nahrubo. Osolíme, okoreníme a pomaly varíme asi jeden a pol hodiny. Uvarenú polievku precedíme a podávame s haluškami.
 
2.
Halušky: Maslo so soľou vymiešame do peny, pridáme vajce, žĺtok, mlieko, po lyžiciach múku a všetko spolu dobre vypracujeme. Lyžičkou, ktorú sme navlhčili v polievke, vykrajujeme z cesta malé halušky, ktoré v polievke povaríme 6 minút. Do cesta môžeme zamiešať aj nadrobno nasekanú pažítku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...