Biely fazuľový prívarok
3
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
biela fazuľa
4
ks
bobkový list
1
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
500
ml
voda
2
PL
žitná múka
2
KL
soľ
1
KL
cukr
2
KL
ocot
1/2
KL
tymian
2
ks
uvarené vajce natvrdo
2
ks
klobása
postup
1.
Fazuľu namočíme na minimálne 12 hodín do studenej vody. Potom vodu z fazule vylejeme a dáme variť do hrnca s novou, osolenou vodou. Varíme do mäkka, cca 1 hod. 15 min.
2.
Cibuľu nakrájame na kocky, cesnak na plátky. Obe suroviny dáme na panvicu, pridáme trochu oleja a smažíme cca 10 min. do hneda. Zalejeme 500 ml vody, do ktorej sme pridali žitnú múku (rozhabarkujeme).
3.
Suroviny na panvici necháme zovrieť, pridáme soľ, cukor, ocot a timián. Varíme 10 min. Uvarenú fazuľu scedíme a pridáme k ostatným surovinám na panvicu. Varíme 5 min.
4.
Uvarené vajce rozkrojíme na polovicu. Klobásu opečieme na panvici. Obe suroviny položíme na tanier s uvarenou fazuľou. Prívarok by mal mať jemne kyslú príchuť. Podávame s chlebom.
5.
Dobrú chuť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.