Pridať recept

Bavorské dolky

ingrediencie

100 g
maslo
50 g
práškový cukor
štipiek
soľ
3 ks
žĺtok
trochu
citrńová kôra
200 ml
mlieko
20 g
droždie
400 g
polohrubá múka
trochu
olej
1 téglik
ríbezľový lekvár
1 ks
šľahačka

postup

1.
Maslo vymiešame do peny, pridáme soľ, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, cukor a ešte miešame 15-20 minút. Potom pridáme z droždia pripravený vykysnutý kvások, vlažné mlieko a preosiatu múku. Cesto vypracujeme (nesmie byť tuhé) a dáme ho vykysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku prsta, formičkou povykrajujeme dolky, ktoré na pomúčenej doske necháme ešte vykysnúť.
3.
Vykysnuté vyprážame v rozpálenom oleji najskôr prikryté, potom ich obrátime a dovyprážame bez prikrytia.
4.
Pri vkladaní do rozpáleneho oleja vytlačíme do každého kolieska jamku, do ktorej po vypražení dáme ríbezľový lekvár. Pred podávaním ozdobíme ešte šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šľahačka
Ako vyšľahať mlieko do šľahačky?
Je vôbec možné premeniť mlieko na nadýchanú šľahačku?
Muffiny s parížskou šľahačkou
Parížska šľahačka verzus parížsky krém, rozdiel je obrovský! Toto by mala vedieť každá gazdinka + krémové recepty
Medzi parížskou alebo francúzskou šľahačkou a parížskym krémom je rozdiel. Viete, aký?
Skoncujte s plesňami! Toto je 5 zázračných trikov, vďaka ktorým citróny vydržia dlhšie
Skoncujte s plesňami! Toto je 5 zázračných trikov, vďaka ktorým citróny vydržia dlhšie
Pri banánoch sú to hnedé škvrny, pri citrónoch je to pleseň. Hneď ako ich doma vybalíte, citrusové plody akoby...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...