Pridať recept

Polievka z teľacieho mäsa

ingrediencie

300 g
teľacie kosti
80 g
koreňová zelenina
štipiek
soľ
250 g
teľacie mäso
1/4 ks
karfiol
30 g
maslo
1 ks
žĺtok
200 ml
mlieko
40 g
ryža
štipiek
muškátový orech
1 zväzok
petržlenová vňať

postup

1.
Umyté teľacie kosti a koreňovú zeleninu uvaríme, precedíme, zeleninu posekáme a vložíme späť do polievky.
 
2.
Pridáme zomleté surové teľacie mäso, trocha soli, karfiol rozobratý na ružičky, posekanú petržlenovú vňať alebo pažítku a varíme domäkka.
3.
V polievkovej mise vymiešame maslo so žĺtkom, za stáleho miešania prilejeme najskôr mlieko a potom pridáme polievku.
4.
Nakoniec polievku ochutíme mletým muškátovým orieškom a zamiešame do nej osobitne uvarenú ryžu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...