Anglický rozbif
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
hovädzia roštenka
1
štipka
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
50
g
olej
50
g
maslo
postup
1.
Dobre odležané mäso zbavíme šliach a prebytočného tuku, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji pečieme z obidvoch strán niekoľko minút.
2.
Potom ho preložíme do iného pekáča na roztopené maslo a pri občasnom polievaní vlastnou šťavou pečieme v dobre rozohriatej rúre 35-40 minút.
3.
Upečený rozbif vyberieme, do šťavy pridáme trocha vývaru alebo horúcej vody, kúsok čerstvého masla a povaríme.
4.
Mäso pokrájame na tenké plátky a urovnáme ho na taniere. Šťavu nalejeme do omáčnika.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.