Pridať recept

Dusená roštenka

ingrediencie

800 g
hovädzia roštenka
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
40 g
hladká múka
35 g
olej
30 g
masť
1 ks
cibuľa

postup

1.
Roštenku pokrájame na plátky, okraje dva razy narežeme, otrieme čistou utierkou, osolíme, okoreníme a obalíme hladkou múkou a na panvici z obidvoch strán opečieme na oleji.
 
2.
Vo väčšom kastróle opražíme na masti cibuľu pokrájanú nadrobno, zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou, pridáme opečené roštenky a prikryté udusíme do mäkka.
3.
Mäkké roštenky urovnáme na tanier, polejeme precedenou šťavou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Takto sa najlepšie skladuje prekrojená cibuľa
Správne skladovanie cibule: Môžeme spotrebovať naklíčenú cibuľu a ako uskladniť prekrojenú cibuľu?
Občas sa vám počas varenia stane, že nespotrebujete celú cibuľu a zvyšok musíte nejako uskladniť. Keď...
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch?
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch? Ktorá cibuľa je do šalátov najlepšia?
Surová cibuľa je mimoriadne zdravá. No aj tí najväčší milovníci cibule poznajú pocit, keď je cibuľka síce...
Cibuľová omáčka
Základ kuchyne - žltá cibuľa!
Jedine ona Vás dokáže bezdôvodne rozplakať! Reč je o úplne obyčajnej cibuli, tá je doslova malou...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Čierne korenie
Čierne korenie: Ako prispieva k nižšej spotrebe soli a prečo do polievok pridávať celé guličky?
Čierne korenie je zdravé, pomáha k lepšiemu tráveniu a pridaním do jedál znižujete spotrebu soli. Čo ešte?
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.