Pridať recept

Ryžový nákyp s čerešňami

ingrediencie

150 g
ryža
750 ml
mlieko
20 g
kryštálový cukor
70 g
maslo
100 g
práškový cukor
4 ks
vajce
trochu
citrónová kôra
1 balíček
vanilkový cukor
30 g
mandle
500 g
čerešne
trochu
maslo
trochu
strúhanka
1 štipka
soľ

postup

1.
Sparenú ryžu uvaríme do mäkka v mlieku, do ktorého sme pridali trocha cukru a soli, a necháme vychladnúť.
 
2.
Maslo vymiešame do peny, pridáme cukor, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor a miešame asi 20 minút. Potom zľahka primiešame vychladnutú ryžu, z bielkov ušľahaný sneh a zomleté mandle.
3.
Formu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou, rozotrieme do nej polovicu pripravenej ryže, na ňu uložíme vykôstkované čerešne, trocha ich osladíme, zakryjeme druhou polovicu ryže a trochou čerešní, vo vyhriatej rúre pomaly pečieme 45-50 minút.
4.
Podávame posypaný práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!