Plnená teľacia roláda
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
teľacie mäso
40
g
masť
10
g
hladká múka
Plnka
50
g
maslo
1
štipka
soľ
2
ks
vajce
4
PL
sladká smotana
80
g
strúhanka
1
zväzok
petržlenová vňať
1
štipka
muškátový oriešok
trochu
citrónová kôra
postup
1.
Teľacie mäso zbavíme kosti, očistíme, spravíme do nej otvor, zvonka i zvnútra osolíme, naplníme plnkou a otvor zošijeme alebo uzavrieme drievkom.
2.
Do pekáča na rozpálenú masť urovnáme kosti, položíme na ne mäso s plnkou nahor a pečieme v rúre asi 10 minút. Potom mäso obrátime plnkou nadol a pečieme asi hodinu. Nakoniec mäso znova obrátime a dopečieme do červena. Pri pečení podlievame vriacim vývarom alebo vodou.
3.
Mäkké mäso vyberieme, pokrájame a uložíme na taniere. Šťavu zaprášime múkou, podusíme, zalejeme vývarom, povaríme a podávame osobitne v omáčniku.
4.
Plnka: Maslo vymiešame so soľou, pridáme žĺtky, strúhanku navlhčenú smotanou, posekanú petržlenovú vňať, mletý muškátový oriešok, zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh a suchú strúhanku. Do plnky môžeme pridať aj jedno vajce uvarené natvrdo a pokrájané na kocky, zelený hrášok, šunku, slaninu a podobne podľa chuti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.