Pridať recept

Plnená teľacia roláda

ingrediencie

800 g
teľacie mäso
40 g
masť
10 g
hladká múka

Plnka

50 g
maslo
1 štipka
soľ
2 ks
vajce
4 PL
sladká smotana
80 g
strúhanka
1 zväzok
petržlenová vňať
1 štipka
muškátový oriešok
trochu
citrónová kôra

postup

1.
Teľacie mäso zbavíme kosti, očistíme, spravíme do nej otvor, zvonka i zvnútra osolíme, naplníme plnkou a otvor zošijeme alebo uzavrieme drievkom.
 
2.
Do pekáča na rozpálenú masť urovnáme kosti, položíme na ne mäso s plnkou nahor a pečieme v rúre asi 10 minút. Potom mäso obrátime plnkou nadol a pečieme asi hodinu. Nakoniec mäso znova obrátime a dopečieme do červena. Pri pečení podlievame vriacim vývarom alebo vodou.
3.
Mäkké mäso vyberieme, pokrájame a uložíme na taniere. Šťavu zaprášime múkou, podusíme, zalejeme vývarom, povaríme a podávame osobitne v omáčniku.
4.
Plnka: Maslo vymiešame so soľou, pridáme žĺtky, strúhanku navlhčenú smotanou, posekanú petržlenovú vňať, mletý muškátový oriešok, zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh a suchú strúhanku. Do plnky môžeme pridať aj jedno vajce uvarené natvrdo a pokrájané na kocky, zelený hrášok, šunku, slaninu a podobne podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vajcia sú najjednoduchší spôsob, ako schudnúť
Vajcia sú najjednoduchší spôsob, ako schudnúť: Schudnite niekoľko kíl za týždeň! Tu je celý jedálniček na 2 týždne
Vajíčková diéta je perfektný spôsob, ako sa zbaviť nadbytočných kilogramov. Ako na to?
Varené vajíčka
Video: Ako vyzerá vajce v 3. až 10. minúte varu?
Ako bude vyzerať vaše vajíčko po 3, 4 až 10 minútach varenia v slanej vode? Odpoveď nájdete vo videu:
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia...
Vaječný žĺtok
Video: Ako oddeliť žĺtka od bielok?
Najlepšie recepty na nadýchané piškóty, bábovky, či cupcakes, začínajú rovnako: Oddelíme žĺtka od bielkov...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...