Lahodné hovädzie rolády
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hovädzia sviečkovica
1
ks
sardely
20
g
maslo
trochu
horčica
100
g
slanina
3
ks
vajce
1
ks
cibuľa
2
ks
kyslá uhorka
trochu
petržlenová vňať
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
100
g
masť
postup
1.
Mäso narežeme na plátky, aby sme spravili menšie rolády. Naklepeme, potrieme horčicou vymiešanou so sardelkou a s maslom a na to poukladáme plátky slaniny. Na zvyšku pokrájanej slaniny speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, primiešame rozšľahané vajcia, pokrájané kyslé uhorky a trocha podusíme tak, aby zmes nebola priveľmi hustá. Nakoniec ju okoreníme pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou, mletým čiernym korením a podľa chuti prisolíme.
2.
Zmes natrieme na plátky slaniny uložené na mäse, mäso zvinieme a previažeme ihlami alebo bielou niťou. Rolády najskôr opečieme v rozpálenej masti zo všetkých strán do ružova a potom ich za občasného podlievania vývarom z kostí alebo horúcou vodou dusíme v rúre do mäkka. Z mäkkých rolád odstránime ihly alebo niť a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.