Čokoládová torta
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
120
g
maslo
120
g
cukor
5
ks
žĺtok
120
g
čokoláda
trochu
citrónová kôra
1/2
ks
vanilkový struk
7
ks
bielok
150
g
hrubá múka
20
g
maslo
20
g
hrubá múka
Čokoládová plnka
150
g
maslo
150
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
ks
žĺtok
30
g
čokoláda
Čokoládová poleva
1
ks
čokoláda
trochu
maslo
postup
1.
Maslo vymiešame, pridáme cukor, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, vanilku alebo vanilkový cukor a miešame ešte pol hodiny. Potom prisypeme postrúhanú čokoládu a zľahka po častiach primiešame múku a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto rozotrieme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a v mierne teplej rúre upečieme. Studenú tortu prekrojíme, naplníme plnkou, spojíme, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme zvyšným krémom.
2.
Plnka: Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, pridáme žĺtok a zmäknutú čokoládu alebo kakao.
3.
Čokoládová poleva: Zmäknutú čokoládu vymiešame s kúskom masla dohladka. Ak je poleva hustá, rozriedime ju vriacou vodou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.