Pridať recept

Hamburské stehno

ingrediencie

600 g
bravčové stehno
50 g
masť
1 ks
cibuľa
50 g
koreňová zelenina
trochu
celé čierne korenie
trochu
celé nové korenie
1 ks
bobkový list
štipiek
tymian
30 g
hladká múka
štipiek
soľ

Nálev

200 ml
biele víno
100 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
trochu
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
štipiek
tymian

postup

1.
Očistené stehno naklepeme, dáme do hlbšej porcelánovej nádoby, zalejeme vychladnutým nálevom, zakryjeme tanierom a necháme 2-3 dni v chlade odležať. Mäso v náleve každý deň obrátime.
 
2.
V kastróle na masti opražíme očistenú koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, pokrájanú cibuľu a všetky koreniny. Odležané mäso vyberieme z nálevu, osolíme, vložíme do zeleninového základu a dusíme. Po chvíli podlejeme bielym vínnym nálevom, v ktorom bolo mäso naložené, a vriacou vodou udusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na úhľadné rezy. Šťavu zaprášime múkou, povaríme a precedenú buď nalejeme na mäso, alebo podávame samostatne v omáčniku.
3.
Nálev: Do vína dáme pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a všetky koreniny, chvíľu povaríme a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Bravčové kocky na šťave
Recepty na prípravu bravčového stehna: Tak mäkké a chutné mäsko ste ešte nejedli! Výborné a jednoduché!
Čo dnes variť? Zozbierali sme pre vás recepty z bravčového stehna, ktoré u nás hľadáte najčastejšie. Sú...