Pridať recept

Ríbezľové tortičky

ingrediencie

5 ks
vajce
150 g
práškový cukor
140 g
hrubá múka
1 ks
citrón
trochu
maslo
trochu
hrubá múka
250 g
ríbezle
250 ml
šľahačková smotana
1 balíček
vanilkový cukor

postup

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, po lyžiciach doň zašľaháme cukor a žĺtky, pridáme postrúhanú kôru a šťavu, zľahka primiešame múku. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyšším okrajom a upečieme do zlata. Z upečenej, ešte vláčnej piškóty povykrajujeme vrúbkované kolieska a necháme vychladnúť. Do šľahačkovej smotany primiešame trochu lekváru a vymiešame. Ozdobíme šľahačkou a ríbezľami.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať