Pridať recept

Zelerová polievka s vyprážaným hráškom a krutónmi

Zelerová polievka s vyprážaným hráškom a krutónmi
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

20 g
maslo
1/2 ks
zeler
1 štipka
soľ
1 ks
zemiaky
40 g
hladká múka
1 ks
cibuľa
1 štipka
mleté čierne korenie
trochu
petržlenová vňať
100 ml
smotana
1 ks
žĺtok

Vyprážaný hrášok

1 ks
vajce
100 ml
mlieko
100 g
hladká múka
1 štipka
soľ
trochu
olej

postup

1.
Umytý zeler olúpeme, pokrájame na kocky, podusíme na masle, pridáme pokrájaný surový zemiak, trocha zalejeme osolenou vodou a uvaríme do mäkka. Potom zeler so zemiakom pretrieme.
 
2.
Vodu zo zeleru zahustíme svetlou zápražkou s cibuľou, pridáme pretretý zeler, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať a povaríme.
3.
Do hotovej polievky vlejeme žĺtok rozšľahaný v smotane alebo v mlieku. Podávame s vyprážaným vajcovým hráškom a krutónmi.
4.
Vajcový hrášok: Z trocha osolenej múky, vajca a mlieka ušľaháme riedke cestíčko, ktoré bez miešania po častiach necháme prekvapkať cez strúhadlo s veľkými otvormi do rozohriateho oleja a vypražíme do zlata.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Maslo
Viete ako skladovať maslo mimo chladničky? Takto budete mať poruke vždy krásne roztierateľné maslo
Koľko krát ste už pred pečením či prípravou raňajkovej nátierky zabudli vytiahnuť maslo z chladničky?
Ingrediencie na vianočné pečenie
Už žiadne suché ani drobivé cesto! Tieto RADY zachránia vaše vianočné pečenie, kedy použiť maslo, olej, masť či margarín?
Tuky nemôžu chýbať v žiadnom koláči, reze, torte či dezerte. Pri pečení sú nevyhnutné ako nástroj...
Varené vajíčka
Video: Ako vyzerá vajce v 3. až 10. minúte varu?
Ako bude vyzerať vaše vajíčko po 3, 4 až 10 minútach varenia v slanej vode? Odpoveď nájdete vo videu:
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia...
Vaječný žĺtok
Video: Ako oddeliť žĺtka od bielok?
Najlepšie recepty na nadýchané piškóty, bábovky, či cupcakes, začínajú rovnako: Oddelíme žĺtka od bielkov...
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky je tvrdé a ťažko sa natiera na chlieb. Na správnu konzistenciu sa zmení až približne po pol...