Pridať recept

Zlatá šošovicová polievka

6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

30 g
maslo
1 ks
cibuľa
450 g
paštrnák
350 g
mrkva
150 ml
suché sherry
80 g
červená šošovica
1,2 litre
zeleninový vývar
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

Podávame s

2 PL
chren
6 PL
kyslá smotana

postup

1.
V polievkovom hrnci roztopíme maslo, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, dobre premiešame a hrniec prikryjeme. Cibuľu dusíme na miernom ohni asi 10 minút. Pridáme paštrnák a mrkvu pokrájanú na kocky a sherry. Necháme zovrieť a pomaly varíme 40 minút.
 
2.
Pridáme šošovicu aj vývar a podľa chuti osolíme a okoreníme. Necháme zovrieť, potom oheň zmiernime a hrniec prikryjeme. Varíme pomaly ďalších 15-20 minút, kým šošovica nie je mäkká. Polievku rozmixujeme v kuchynskom robote alebo ponorným mixérom do hladka. Potom ju v hrnci pomaly necháme zovrieť. Ak sa nám zdá príliš hustá, pridáme trochu vývaru alebo vody.
3.
Postrúhaný chren vmiešame do smotany. Polievku naberieme do nahriatych misiek a chrenovú smotanu podávame v omáčniku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať