Klasické gazpacho
4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
paradajka
1/4
ks
šalátová uhorka
1
ks
červená paprika
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
cibuľa
1
plátok
biely chlieb
2
PL
červený vínny ocot
1/2
KL
soľ
2
PL
extra panenský olivový olej
500
ml
paradajková šťava
1
PL
paradajkový pretlak
Podávame s
1
ks
červená paprika
4
ks
mladá cibuľka
1/4
ks
uhorka
podľa chuti
chlebové krutóny
postup
1.
Zrelé paradajky pokrájame na štvrťky a zbavíme semien, uhorku a cibuľu nakrájame nahrubo, červenú papriku zbavíme semien a pokrájame na menšie kúsky, chlieb rozlámeme. Vo veľkej mise premiešame všetky prísady a postupne ich do hladka rozmixujeme. Potom polievku necháme 1,5 hodiny chladiť.
2.
Zeleninu, ktorú budeme podávať k polievke, pripravíme ku koncu chladenia. Červenú papriku zbavíme semien a pokrájame na kocky, mladú cibuľu pokrájame na tenké kolieska a uhorku na kocky. Pripravenú zeleninu a krutóny podávame samostatne v malých miskách.
3.
Polievku ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Potom ju naberieme do misiek a ihneď podávame s pripravenými prílohami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.