Pridať recept

Pizzové kolieska

16
porcií
128
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

5 dl
hladká múka
1 PL
olej
1/2 KL
soľ
2 dl
voda
1/2 kocka
droždie

Plnka

1,5 KL
oregano
2 dl
čedar
100 g
údená šunka
1 dl
čili omáčka

postup

1.
Na teplotu 37°C zohrejeme olej s vodou. V troške vody rozpustíme rozdrobené droždie. Následne pridáme väčšiu časť múky, zvyšok tekutiny a soľ. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme a necháme ho kysnúť aspoň pol hodinu v teplej miestnosti.
 
2.
Z vykysnutého cesta vyvaľkáme obdĺžnik na pomúčenej pracovnej doske. Na štvorčeky nakrájame šunku. Cesto potrieme čili omáčkou a posypeme ho šunkou a aj syrom. Dochutíme oreganom.
3.
Naplnené cesto zavinieme a rozkrájame ho na 16 koliesok. Rozložíme ich na plech, ktorý sme pred tým vystlali papierom na pečenie a necháme ich tu ešte kysnúť minimálne pol hodiny. Budeme ich piecť pri teplote 225°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.