Pridať recept

FOTORECEPT: Veľkonočná východniarska plnka

Fotorecept: Veľkonočná východniarska plnka
Zdroj: ivet_hrabovska
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

15 ks
vajce
1/2 kg
údené mäso
7 ks
celozrnné pečivo
1 KL
soľ
1 ks
mleté čierne korenie
1 ks
pór
2 strúčiky
cesnaku

postup

Fotorecept: Veľkonočná východniarska plnka
Fotorecept: Veľkonočná východniarska plnka
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Mäso a rožky pokrájame na tenké pásiky a dáme do hlbšej misy. Rozbijeme vajíčka, pridáme cesnak (asi 2 strúčiky), majorán a soľ a korenie. Všetko spolu pekne premiešame.
Fotorecept: Veľkonočná východniarska plnka
Fotorecept: Veľkonočná východniarska plnka
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Hlbší plech si vyložíme papierom na pečenie a vylejeme pripravenú plnku, urovnáme a dáme piecť pri 200 stupňov asi 45 minút. Plnka musí byť tuhá a pekne upečená.
Fotorecept: Veľkonočná východniarska plnka
Fotorecept: Veľkonočná východniarska plnka
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Táto dávka je pre 5- člennú rodinu. Pri menšom množstve je potrebné samozrejme prispôsobiť aj veľkosť plechu :)
Fotorecept: Veľkonočná východniarska plnka
Fotorecept: Veľkonočná východniarska plnka
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dobruchut.sk
21.3.2013 16:59 | |
+15 -3
autorka receptu to uz opravila na mensi pocet porcii. Pocet vajec bol sice spravny, ale davka bola pre velku rodinu na sviatky - cize dva velke plechy :)
Anonymný nick
19.3.2013 16:14 | |
+5 -4
Si si istá, že tam ide tridsať vajec? *500*
Slavka72
21.3.2013 14:48 | |
+2 -4
aj ja som zvedavá či naozaj 30 vajec :|
Podobné články
TOP
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície a zvyky Veľkej Noci približuje etnologička
Varená šunka, údené klobásky, domáca slaninka, chren, vajíčka či koláčiky. To je sviatočné menu, ktoré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...