Veľkonočný mazanec
8
porcií
195
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
90
g
kryštálový cukor
250
ml
mlieko vlažné
30
g
čerstvé droždie
1
ks
vajce
2
ks
žĺtok
štipiek
soľ
125
g
maslo rozpustené, vlažné
50
g
hrozienka
40
g
mandle lúpané
postup
1.
Pripravíme si kvások z droždia, z 1PL cukru, múky a 100 ml mlieka, necháme na teple vykysnúť. Múku zmiešame so soľou, cukrom pridáme žĺtky, vykysnutý kvások a 3/4 nasekaných mandlí, hrozienka, vlažné mlieko a so zvyšným mliekom vypracujeme na tuhšie cesto, ktoré necháme v teple kysnúť 1 hod.
2.
Z cesta vytvarujeme bochník, dáme ho ny vymastený pekáč a necháme nakysnúť. Mazanec potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľami a pečieme pri teplote 180°C asi 45 min.
3.
Upečený mazanec potrieme olejom a mierne vychladnutý bohato posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.