Pridať recept

Bravčové mäso s fazuľou

4
porcie
145
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
biela fazuľa
1 PL
slnečnicový olej
4 plátky
bravčové mäso
1 ks
cibuľa
250 ml
tmavé pivo
1 konzerva
paradajka
2 KL
worchesterská omáčka
2 PL
hnedý cukor
3 KL
nové korenie
2 PL
plnotučná horčica
2 plátky
slanina
1 KL
jablčný ocot

postup

1.
Cez noc si namočíme fazuľu. Namočenú fazuľu scedíme a opláchneme, dáme ju do väčšieho kastróla a zalejeme studenou vodou tak, aby ju presahovala asi o 5cm. Kastról prikryjeme a fazuľu necháme zovrieť. Z vody zbierame penu, zmiernime oheň, kastról znovu prikryjeme a fazuľu pomaly varíme 45-60 minút domäkka.
 
2.
Medzitým v hlbokej ohňovzdornej nádobe rozohrejeme olej, pridáme bravčové mäso aj pokrájanú cibuľu a pražíme, kým mäso z oboch strán nezhnedne. Pridáme pivo aj paradajky so šťavou, worcesterskú omáčku, cukor a nové korenie. Zmiernime oheň, prikryjeme a dusíme asi 1 hodinu alebo tak dlho, kým mäso nie je mäkké.
3.
Fazuľu scedíme a pridáme k mäsu. Pridáme horčicu, na kocky pokrájanú slaninu, ocot a dobre premiešame. Prikryté dusíme na miernom ohni ďalšiu hodinu alebo tak dlho, kým mäso aj fazuľa úplne nezmäknú.
4.
Pred podávaním podľa chuti posolíme a okoreníme, prípadne dochutíme ešte trochou worcesterskej omáčky či octu.
5.
TIP: Namiesto piva môžeme použiť ležiak alebo kvasený jablčný mušt.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pivo, ktoré pozdvihne chuť jedla
Myslíte, že ak si niekto k svojej porcii cestovín objedná pivo, treba to pokladať za gastronomický prehrešok...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Hŕstková polievka
Nemusíte dlho čakať! Triky, ako uvariť strukoviny aj bez zdĺhavého namáčania, skúste to hneď teraz
Obľubujete strukoviny, ale odrádza vás zdĺhavé namáčanie pred varením? Máme pre vás niekoľko tipov, vďaka...
Fazuľové muffiny
Fazuľa v dezertoch? Vyskúšajte zdravšiu alternatívu pečenia
Pri predstave pridania fazule do sladkých receptov sa možno niektorí z vás zdesia. No nikdy sa netreba báť...
Leto s chuťou zázvoru: Spravte si zázvorový nanuk z piva!
Nádherné slnečné počasie aj ortuť na teplomere potvrdzujú leto. Ruka v ruke s opaľovaním, grilovaním či...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...