Pridať recept

Hovädzina s ustricovou omáčkou

ingrediencie

2 PL
slnečnicový olej
350 g
hovädzie mäso
1 strúčik
cesnaku
1 ks
ďumbier
2 ks
cibuľa
1 ks
oranžová paprika
200 g
brokolica
6 PL
ustricová omáčka
1 stonka
koriander

Pražená ryža s vajcom

250 ml
dlhozrnná ryža
1 PL
slnečnicový olej
4 ks
jarná cibuľka
2 ks
vajce
1 PL
sójová omáčka

postup

1.
Ryžu nasypeme do kastróla s vriacou vodou a varíme domäkka 10-12 minút alebo podľa návodu na obale. Hotovú ryžu v prípade potreby scedíme, vrátime do kastróla, prikryjeme a udržiavame teplú.
 
2.
Rozohrejeme wok alebo panvicu s hrubým dnom, pridáme lyžicu oleja a panvicou pohybujeme tak, aby sa olej roztiekol na všetky strany. Pridáme na tenké plátky pokrájané hovädzie mäso, posekaný cesnak a ďumbier a pražíme 2 minúty, alebo kým mäso nie je hnedé. Dierkovanou naberačkou ho vyberieme z panvice a odložíme nabok.
3.
Vo woku alebo v panvici rozohrejeme zvyšný olej, pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska, na kocky nakrájanú papriku a brokolicu. Pražíme 2 minúty, alebo kým cibuľa nezmení farbu. Do panvice vrátime mäso spolu so šťavou, ktorú pustilo, pridáme ustricovú omáčku a povaríme 1 minútu.
4.
Kým sa mäso aj zelenina varia, v ďalej panvici rozohrejeme olej na praženú ryžu a pridáme mladú cibuľku s hráškom. Pražíme 1 minútu, potom prilejeme rozšľahané vajcia a sójovú omáčku. Za stáleho miešania necháme vajcia stuhnúť. Pridáme ryžu, dobre premiešame a popražíme ešte 1 minútu.
5.
Ryžu rozdelíme do misiek, navrch pridáme zeleninovo-mäsovú zmes a ozdobíme vetvičkami koriandra.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Bez ohľadu na to, či dávate prednosť hovädzej sviečkovej, roštenke alebo často varíte s mletým hovädzím...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...