Hovädzina s ustricovou omáčkou
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
slnečnicový olej
350
g
hovädzie mäso
1
strúčik
cesnaku
1
ks
ďumbier
2
ks
cibuľa
1
ks
oranžová paprika
200
g
brokolica
6
PL
ustricová omáčka
1
stonka
koriander
Pražená ryža s vajcom
250
ml
dlhozrnná ryža
1
PL
slnečnicový olej
4
ks
jarná cibuľka
2
ks
vajce
1
PL
sójová omáčka
postup
1.
Ryžu nasypeme do kastróla s vriacou vodou a varíme domäkka 10-12 minút alebo podľa návodu na obale. Hotovú ryžu v prípade potreby scedíme, vrátime do kastróla, prikryjeme a udržiavame teplú.
2.
Rozohrejeme wok alebo panvicu s hrubým dnom, pridáme lyžicu oleja a panvicou pohybujeme tak, aby sa olej roztiekol na všetky strany. Pridáme na tenké plátky pokrájané hovädzie mäso, posekaný cesnak a ďumbier a pražíme 2 minúty, alebo kým mäso nie je hnedé. Dierkovanou naberačkou ho vyberieme z panvice a odložíme nabok.
3.
Vo woku alebo v panvici rozohrejeme zvyšný olej, pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska, na kocky nakrájanú papriku a brokolicu. Pražíme 2 minúty, alebo kým cibuľa nezmení farbu. Do panvice vrátime mäso spolu so šťavou, ktorú pustilo, pridáme ustricovú omáčku a povaríme 1 minútu.
4.
Kým sa mäso aj zelenina varia, v ďalej panvici rozohrejeme olej na praženú ryžu a pridáme mladú cibuľku s hráškom. Pražíme 1 minútu, potom prilejeme rozšľahané vajcia a sójovú omáčku. Za stáleho miešania necháme vajcia stuhnúť. Pridáme ryžu, dobre premiešame a popražíme ešte 1 minútu.
5.
Ryžu rozdelíme do misiek, navrch pridáme zeleninovo-mäsovú zmes a ozdobíme vetvičkami koriandra.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.