Jogurtová torta
8
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
4
ks
vajce
120
g
krupicový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
štipiek
soľ
120
g
múka
1
KL
kypriaci prášok
Plnka
500
g
jogurt
250
g
nízkotučný tvaroh
1
ks
citrón
150
g
cukor
8
plátkov
želatína
200
g
vyšľahaná šľahačka
postup
1.
Vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom, a soľou vyšľaháme metličkou na sneh alebo ručným elektrickým šľahačom na svetlú, takmer bielu penu.
2.
Múku zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme na penu a opatrne vmiešame, aby neunikal vzduch. Formu naplníme cestom najviac do 4/5, vyhladíme a formu niekoľkokrát poklepeme o podložku. Cesto na tortu vyhladíme od stredu po okraj.
3.
Počas prvej polovice pečenia dvierka na rúre neotvárame. Pečieme pri 180°C asi 10-15 minút, aby bolo cesto pekne zlatisté. Piškótu vyberieme z rúry a po 5 minútach ju nožom uvoľníme od okrajov formy, korpus zaťažíme a necháme vychladnúť.
4.
Tortu prekrojíme na polovicu a naplníme 2/3 plnky, zvyšnú 1/3 natrieme navrch.
5.
Plnka: jogurt, tvaroh, cukor, citrónovú kôru aj šťavu dôkladne premiešame a vmiešame rozpustenú želatínu. Do tuhnúcej hmoty vmiešame opatrne vyšľahanú šľahačku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.