Pridať recept

Špenátové šatôčky s ricottou

12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
lístkové cesto
2 PL
mlieko

Plnka

10 stoniek
trebuľka
150 g
listový špenát
150 g
syr Ricotta
2 zväzky
mäta
1 zväzok
pažitka
1 ks
vajce
1 PL
olivový olej
1 štipka
kajenské korenie
50 g
strúhaný parmezán
soľ
čierne korenie

postup

1.
Plnka: Umyjeme trebuľku, pažítku, špenátové listy a mätu a necháme odkvapkať. Odtrhneme stonky zo špenátu. Odstránime stonky mäty a trebuľky a všetko dôkladne nasekáme. Rozpálime olej a restujeme bylinky a špenát za stáleho miešania približne 3 minúty tak, aby zvädli. Panvicu dáme bokom a necháme špenát s bylinkami vychladnúť.
 
2.
Vidličkou roztlačíme ricottu, pridáme vajce, soľ, parmezán korenie a záver špenát s bylinkami. Premiešame.
3.
Pomocou formičky vykrojíme z cesta 12 koliesok, ktoré by mali mať priemer 10 cm. Do stredu každého kolieska dáme plnku a okraje potrieme vodou. Potom ich prepolíme na polovicu a okraje stlačíme. Šatôčky prenesieme na plech s papierom na pečenie. Na záver ich potrieme mliekom a pečieme do zlata pri teplote 190°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...