Mexická pizza
4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus
1
PL
olej
1
KL
soľ
6
dl
hladká múka
2
dl
voda
25
g
droždie
Plnka
300
g
mleté hovädzie mäso
1
KL
mexické korenie
1
PL
maslo
1
KL
soľ
1
KL
oregano
1
strúčik
cesnaku
1
ks
zelená paprika
1/2
dl
paradajkový pretlak
1
ks
červená cibuľa
4
dl
strúhaný syr
postup
1.
Korpus: Vodu ohrejeme, aby bola vlažná, teda na teplotu 37°C. Rozdrobíme v miske droždie a zalejeme ho troškou vody a miešame, až kým sa celkom nerozpustí. Následne prilejeme aj zvyšnú vodu, olej a pridáme takmer všetku múku a soľ. Zo surovín spracujeme cesto a zakryjeme ho utierkou, aby vykyslo. Na teplom mieste ho necháme približne 40 minút.
2.
Plnka: Mäso opečieme na masle (margarín), následne pridáme mexické korenie, soľ, oregáno a prelisovaný cesnak. Dobre premiešame.
3.
Prstami rozprestrieme cesto, prípade ho vyvaľkáme, ale aby nám vznikol kruh. Potrieme ho paradajkovým pretlakom, na ktorý nanesieme mäsovú plnku.
4.
Očistíme papriku a nakrájame ju na tenké prúžky. Takisto cibuľu nakrájame. Obe rozložme na pizzu a nazáver ju poriadne posypeme syrom. Budeme takto pripravenú pizzu piecť pri teplote 250°C na strednej priečke rúry približne 10 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.