Pridať recept

Koláč s kuracím mäsom

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

125 g
maslo
20 g
maslo na vymastenie
500 g
hladká múka
5 ks
vajce
soľ

Plnka

1,5 dl
mlieko
4 ks
kuracie rezne
hrstí
strúhanka
2 ks
šalotka
4 PL
petržlenová vňať
3 strúčiky
cesnaku
1/2 KL
korenie štvorfarebné
80 g
mleté mäso

postup

1.
Cesto: múku nasypeme do väčšej misky a v strede urobíme jamku, do ktorej nalejeme 3 šľahané vajcia so soľou. Tieto suroviny premiešame a zamiešame postupne rozdrobené maslo a dve polievkové lyžice vody. Cesto rozdelíme na 2 bochníky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 1 hodinu odpočívať do chladničky.
 
2.
V pare uvaríme kuracie rezne, čo trvá približne 25 minút. V polovici času varu ich obrátime. Potom namočíme strúhanku do mlieka.
3.
Kuracie mäso, ktoré sa nám medzi časom uvarilo nakrájame na kúsky a rozmixujeme s cesnakom, šalotkou a petržlenovou vňaťou. Všetko vložíme do misky a pridáme mleté mäso, strúhanku s mliekom, štvorfarebné korenie, čierne korenie, soľ a 1 vajce. Všetko dôsledne premiešame.
4.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske do tvaru kruhu s hrúbkou asi 3 mm. Maslom vymažeme formu a vtlačíme do nej cesto, na ktoré nanesieme mäsovú plnku.
5.
Priklopíme druhú časť cesta a okraje poriadne popritláčame. Povrch riadne ponatierame rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200°C približne pol hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...