Pridať recept

Quiche s lososom

6
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

125 g
maslo
3 PL
studená voda
2 štipky
prášok do pečiva
3 dl
hladká múka
1 štipka
soľ

Plnka

150 g
údený losos
250 g
losos
2 ks
pór
100 g
čedar
1 PL
maslo
3 ks
vajce
1 dl
smotana
2 dl
mlieko
2 štipky
biele korenie
1/2 KL
soľ
hrstí
pažitka

postup

1.
Cesto: Do múky so soľou a práškom do pečiva zamiešame maslo (margarín). Prilejeme vodu a rýchlo vypracujeme cesto. vyvaľkáme z neho kruh a dáme ho do formy s priemerom 28 cm. Forma by mala byť nízka. Cesto na dne, ale aj po okrajoch dôsledne popritláčame. Môžeme samotné okraje upevniť alobalom, aby dostatočne držali pri pečení. Budeme tento korpus piecť pri teplote 225°C približne 10 minút.
 
2.
Plnka: Do solenej vody dáme čerstvého lososa a povaríme ho 8 minút, potom ho necháme vychladnúť. Potom uvareného, ale aj údeného lososa natrháme prípadne nakrájame na menšie časti. Pór nakrájame. Rozpustíme maslo v panvici a pridáme pór, aby zmäkol.
3.
S údeným lososom zmiešame pór a pridáme aj varenú rybu. Na tenké prúžky nakrájame na syr. Pórkovou zmesou s lososom naplníme korpus a na vrch rozložíme syr.
4.
Pažítku nasekáme. Mlieko, vajca a smotanu osolíme, okoreníme a dobre premiešame. vmiešame pažítku a celú túto zmes nalejeme na quiche. Takto pripravený koláč pečieme pri teplote 225°C 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
pažítka
Pažítka
Pažítka je malá cibuľovina, blízka príbuzná cesnaku a cibule. U pažítky je však dôležitejšia nadzemná...
Losos na mnoho spôsobov: Vyskúšajte tieto recepty na chutné a rýchle jedlá z delikátnej ryby
Losos na tie najchutnejšie spôsoby: Stačí poznať túto malú fintu a podarí sa vždy na jednotku, tajomstvo prezradili šéfkuchári!
Losos je považovaný za dôležitý zdroj cenných živín a zdravých tukov a zároveň je to veľmi chutná ryba...
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...