Pridať recept

Špargľový koláč na slano

4
porcie
210
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

60 g
maslo
150 g
hladká múka
2 ks
vajce
soľ

Plnka

250 g
cuketa
500 g
špargľa
3 ks
vajce
75 g
parmezán
2 ks
šalotka
2 PL
olivový olej
2 PL
kuskus
1/2 KL
bylinky
soľ
čierne korenie
hladká múka na posypanie dosky
maslo na vymastenie

postup

1.
Múku nasypeme do misky a v strede urobíme jamku, do ktorej dáme štipku soli, maslo pokrájané na kúsky, lyžicu vody a vajce. Z týchto surovín spracujeme cesto, ktoré je hladké a vláčne. Potom ho necháme na hodinu odležať v chladničke.
 
2.
Očistíme špargľu a nakrájame ju na 5 cm kúsky. Umyjeme cukety, osušíme a nakrájame na plátky, Očistíme šalotky a nakrájame ich na jemno. Parmezán nastrúhame.
3.
Olej zahrejeme na panvici a mierne na ňom opečieme šalotku. Následne pridáme špargľu, cuketu a opekáme ešte niekoľko minút. Odstavíme, pridáme kuskus, vajce a parmezán. Všetko poriadne premiešame.
4.
Takto zhotovenú plnku okoreníme a osolíme. Dochutíme čerstvými nasekanými bylinkami podľa chuti. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto a vyplníme ním vymazanú formu s priemerom 26 cm. Cesto je potrebné dôkladne popritláčať aj k okrajom. Potom nanesieme plnku, vyrovnáme povrch a pečieme pri teplote 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
8.6.2015 11:53 | |
+0 -0
chyba mi tam udaj ako dlho sa to pecie
Podobné články
Cuketové placky so syrom
10 overených receptov na cuketové placky
Cuketovo-tekvicová sezóna ani zďaleka nekončí. Dajte šancu novým kombináciám surovín.
Babicka
Recepty od babičky – bez mäsa
Máme pre vás tip na skvelú knihu, v ktorej nájdete recepty iba na  bezmäsité jedlá, na ktorých si rozhodne...
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé...
TOP
Cuketové muffiny
Nastrúhať cuketu, pridať vajíčko a dávku odrazu zdvojnásobiť! Najlepšie slané muffiny bez múky, absolútny úspech na obed aj na večeru
Vynikajúca pochúťka upečená do pol hodiny! Super vláčne, sýte a chuťovo fantastické cuketové muffiny pre celú rodinu.
Grilovaná špargľa
Špargľa už je opäť na pultoch: Poďme si pripomenúť, ako ju správne vybrať, očistiť a uvariť
Mnoho z nás sa už nemohlo dočkať, kedy sa v obchodoch objaví prvá čerstva špargľa. Ak ste ešte nezahrnuli...
kuskus
Ako spraviť dobrý kus-kus a čo k nemu?
Kus-kus je berberské slovo. Istotne ho ešte ručne pripravujú v severských krajinách Afriky, nie je to teda...