Pridať recept

Špaldová pizza pre vegetariánov

ingrediencie

Cesto

2 PL
olivový olej
5 dl
špaldová múka
1 KL
soľ
1/2 kocka
droždie
2 dl
vlažná voda

Plnka

2 PL
olivový olej
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
cibuľa
1 PL
krupicový cukor
2 PL
paradajkový pretlak
1 konzerva
rajčina
soľ
čierne korenie

Ďalej

200 g
topinambur
200 g
čerstvé huby
2 KL
oregano
2 dl
čierne olivy
250 g
mozzarella
čierne korenie
soľ
olivový olej

postup

1.
Vo vode rozpustíme droždie, a následne zmiešame všetky suroviny potrebné na cesto. Vypracujeme ich a necháme vzniknuté cesto asi pol hodinu kysnúť. Potom ho premiesime a rozdelíme na 4 diely, z ktorých vyvaľkáme 4 pláty s priemerom veľkosti taniera. Prípadne na 2 pláty vo veľkosti plechu na pečenie.
 
2.
Nasekáme cibuľu a prelisujeme cesnak. Na olivovom oleji opražíme do mäkka cibuľu a pridáme zvyšné ingrediencie na náplň. Spolu všetko dusíme približne štvrť hodinku. Na malé kúsky nakrájame topinambury a huby na tenké plátky. Medzitým necháme v rúre nahriať jeden alebo dva plechy, pri teplote 225°C.
3.
Na korpusy nanesieme plnku a okraje necháme voľné. Potom posypeme topinamburami, olivami, hubami a bylinkami. Okoreníme a osolíme. Olivovým olejom potrieme okraje. Premiestnime na teplé plechy a budeme piecť približne 6 minút.
4.
Pred dopečením ešte na pizze rozložíme mozzarellu, vložíme ich naspäť do rúry a necháme dopiecť. Dochutíme už hotové oreganom a čiernym korením.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutná domáca mozzarella? Je to ľahšie, než by ste predpokladali!
Máte radi mozzarellu? Poradíme vám, ako si ju jednoducho pripraviť doma.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
Nahraďte ním zemiaky. Je zdravší, chráni črevá, znižuje hladinu cukru
Nahraďte ním zemiaky. Je zdravší, chráni črevá, znižuje hladinu cukru
Zemiak je tradičná a obľúbená zelenina, ale nemusíme ho jesť stále. Aby sme si spestrili jedálniček, môžeme...