Pridať recept

Koláč s marcipánom a čokoládou

10
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

100 g
maslo
1 ks
vajce
1 PL
kryštálový cukor
3 dl
hladká múka
1/2 KL
prášok do pečiva

Plnka

2 ks
vajce
200 g
marcipán
50 g
maslo
2 PL
kakao
2 PL
hladká múka
1/2 KL
prášok do pečiva

Na posypanie

100 g
horká čokoláda

postup

1.
Do múky zmiešanej s práškom do pečiva a cukrom zapracujeme maslo (margarín). Je dobré použiť kuchynských robot. Následne pridáme vajcia a spracujeme cesto. Vložíme ho do formy, ktorá má priemer 24 cm. Najlepšie je ak má odnímateľné dno.
 
2.
Nastrúhame marcipán a zmiešame ho s maslom. Postupne pridávame vajíčka. Vmiešame kakao, múku a prášok do pečiva. Plnku vymiešame na hladkú zmes a nalejeme ju na cesto.
3.
Takto pripravený koláč pečieme pol hodiny v spodnej časti rúry pri teplote 200°C. Po vytiahnutí necháme vychladnúť.
4.
Na kúsky polámeme čokoládu a vložíme ju plastového vrecka, ktoré ponoríme do kastrólika s horúcou vodou. Tu sa čokoláda rozpustí. Potom do vrecka na rohu urobíme dierku a pomocou vrecúška s čokoládou ozdobíme chutný koláčik.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať