Pridať recept

Bourbonovo-pomarančová veľkonočná šunka

Bourbonovo-pomarančová veľkonočná šunka
Zdroj: Kekso_NS
20
porcií
160
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3/4 šálka
pomarančová marneláda
2 PL
javorový sirup
1 PL
kremžská horčica
podľa chuti
citrónová šťava
3 kg
údená šunka
2 PL
bourbon

postup

1.

V strednej mise premiešajte marmeládu, javorový sirup, bourbon (alebo tmavý rum), horčicu, dochuťte citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.

 
2.

Predhrejte rúru na 160°C. Plech pokryte alobalom, pokvapkajte olivovým olejom potrite. Šunku, ktorú zbavíme kože a prebytočného tuku položíme do stredu plechu. Natrieme ju polovicou marmeládového dressingu. ZVOĽNA PRIKRYJEME ALOBALOM Z VRCHU, ALE AJ PO STRANÁCH a dáme do rúry, nie úplne dole, ale nižšie.

3.

Počítajte nejakých 40 minút na kg šunky, to máme cca 160 minút na 4kg šunku. Raz za čas skontrolujte. Potom vyberieme, teplotu rúry zvýšime na 200°C. Odstránime alobal zo strán a z vrchu šunky. Potrieme pár lyžicami marmeládovým dressingom, tak aby nám vyšlo na ďalšie. Dáme späť do rúry a po 5 minúte potierame dresinggom. Potom po 10tej. Je potrebné aby ste to starostlivo sledovali, aby sa dressing nepripálil. Ak to všetko zvládnete a ustriehnete, máte vyhrané! Držím palce. Dobrú chuť !

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície a zvyky Veľkej Noci približuje etnologička
Varená šunka, údené klobásky, domáca slaninka, chren, vajíčka či koláčiky. To je sviatočné menu, ktoré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...