Pridať recept

FOTORECEPT: Celozrnné pirohy

ingrediencie

Cesto

3 ks
vajce
1/2 kg
celozrnná špaldová múka
1 KL
soľ
0,4 dl
voda

Plnka

100 g
tvaroh
100 g
zemiaky
100 g
lekvár

postup

1.
Múku zmiešame s vajíčkami, pridáme soľ, postupne pridávame vlažnú vodu a spracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na dosku.
Fotorecept: Celozrnné pirohy
Fotorecept: Celozrnné pirohy
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Vykrajujeme pirohy a plníme tvarohom, lekvárom, alebo uvarenými roztlačenými zemiakmi, ktoré sme okorenili.
Fotorecept: Celozrnné pirohy
Fotorecept: Celozrnné pirohy
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Celozrnné pirohy
Fotorecept: Celozrnné pirohy
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Pirohy potom hádžeme do vriacej vody, ak vyplávajú na povrch, povaríme ešte 3-4 minúty (z obyčajnej múky vyberáme hneď po vyplávaní na povrch).
Fotorecept: Celozrnné pirohy
Fotorecept: Celozrnné pirohy
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Potom ich polejeme maslom, no môžeme aj s opraženou cibuľkou (hodí sa to k zemiakovým pirohám).
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP 5 receptov na tradičné i menej tradičné PIROHY
Slováci milujú pirohy a v každom regióne ich volajú i pripravujú inak.
Prehľad múk
Už žiadne drobivé, ťažké ani ubité cesto! Akú múku zvoliť do koláčov a akú do pečiva? Tieto rady si uložte
Pri pečení koláčov je veľmi dôležité vybrať si správny druh múky. Keď použijete nejaký nevhodný, tak...
To naj z tradičnej slovenskej kuchyne: Pirohy
Pirohy v rôznych obdobách sú charakteristické pre viacero krajín sveta. U nás sa pripravujú so slanými alebo...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...