Pridať recept

Čokoládová bábovka s mandľami

15
porcií
115
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

50 g
maslo
3 PL
kakao
2 KL
vanilkový cukor
1/2 dl
krupicový cukor
2 ks
uvarené zemiaky
130 g
mandle
2 ks
vajce

Ďalej

50 g
mandľové lupienky
tuk na vymastenie

postup

1.
Formu (objem asi 1 liter) vymažeme tukom a vysypeme ju mandľovými lupienkami.
 
2.
Nastrúhame zemiaky. Mandle sparíme, olúpeme a pomelieme. Do penista vymiešame vajcia a krupicový cukor. Vmiešame maslo a dôkladne všetko premiešame. Následne pridáme zemiaky, mandle, vanilkový cukor a kakao a premiešame. Takto zhotovené cesto nalejeme do formy. Bábovku budeme piecť pri teplote 200°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať