Čokoládová bábovka s mandľami
15
porcií
115
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
maslo
3
PL
kakao
2
KL
vanilkový cukor
1/2
dl
krupicový cukor
2
ks
uvarené zemiaky
130
g
mandle
2
ks
vajce
Ďalej
50
g
mandľové lupienky
tuk na vymastenie
postup
1.
Formu (objem asi 1 liter) vymažeme tukom a vysypeme ju mandľovými lupienkami.
2.
Nastrúhame zemiaky. Mandle sparíme, olúpeme a pomelieme. Do penista vymiešame vajcia a krupicový cukor. Vmiešame maslo a dôkladne všetko premiešame. Následne pridáme zemiaky, mandle, vanilkový cukor a kakao a premiešame. Takto zhotovené cesto nalejeme do formy. Bábovku budeme piecť pri teplote 200°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.