Rebarborová torta so snehom
8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
ks
citrón
3
ks
vajce
125
g
maslo
125
g
cukor
50
g
škrobová múčka
150
g
múka
1
KL
kypriaci prášok
1/2
KL
škorica
štipiek
mletý klinček
štipiek
soľ
Plnka
500
g
rebarbora
120
g
cukor
1
KL
citrónová šťava
50
g
med
3
PL
marhuľový lekvár
postup
1.
Citrón umyjeme, osušíme, z celého plodu nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Rozbijeme 2 vajcia a žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky na ozdobenie odložíme nabok. Žĺtky a zvyšné vajce s citrónovou šťavou aj kôrou a ostatnými surovinami vymiešame na cesto.
2.
Otváraciu tortovú formu potrieme tukom. Rúru predhrejeme na 200°C. Cesto dáme do formy a povrch vyhladíme.
3.
Rebarborové stonky umyjeme, ošúpeme a pokrájame asi na 3 cm dlhé kúsky. Rovnomerne ich rozdelíme na cesto natreté lekvárom a posypeme 100 g krupicového cukru. Pečieme asi 40 minút.
4.
Medzitým z bielkov a citrónovej šťavy vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme doň zvyšok cukru a med. Tortu vyberieme z rúry a sneh nalejeme na tortu.
5.
Tortu vrátime ho horúcej rúry a pečieme ďalších 15 minút, kým sneh nezíska zlatožltú farbu. Potom ju vyberieme z rúry a necháme chvíľu odpočinúť. Tortu vyberieme z formy a necháme na kuchynskej mriežke úplne vychladnúť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.