Opitý pomarančový koláč
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
3
ks
vajce
200
g
maslo
200
g
cukor
1
ks
žĺtok
2
KL
pomarančová kôra
200
g
múka
3
KL
kypriaci prášok
štipiek
soľ
trochu
maslo na vymastenie
1
PL
kakao
Poleva
75
ml
pomarančový likér
2
PL
pomarančová kôra
100
ml
pomarančová šťava
postup
1.
Dno otváracej tortovej formy potrieme maslom alebo vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180°C.
2.
Vajcia rozbijeme a žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, v miske elektrickým šľahačom vymiešame dopenista maslo, cukor, kakao, žĺtky a pomarančovú kôru.
3.
Zmiešame múku, kypriaci prášok aj soľ a po častiach vmiešame do žĺtkového krému. Nakoniec opatrne pridáme tuhý sneh.
4.
Cesto preložíme do pripravenej formy a povrch vyhladíme. Vložíme do rúry a upečieme dozlatista.
5.
Na polevu vymiešame všetky prísady. Horúci koláč poprepichujeme vidličkou a pokvapkáme polevou. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.
6.
TIP: Takýmto spôsobom môžeme pripraviť aj citrónový koláč. Použijeme namiesto všetkého pomarančového citrón (šťavu,kôru,likér).
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.