Pridať recept

Opitý pomarančový koláč

8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

3 ks
vajce
200 g
maslo
200 g
cukor
1 ks
žĺtok
2 KL
pomarančová kôra
200 g
múka
3 KL
kypriaci prášok
štipiek
soľ
trochu
maslo na vymastenie
1 PL
kakao

Poleva

75 ml
pomarančový likér
2 PL
pomarančová kôra
100 ml
pomarančová šťava

postup

1.
Dno otváracej tortovej formy potrieme maslom alebo vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180°C.
 
2.
Vajcia rozbijeme a žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, v miske elektrickým šľahačom vymiešame dopenista maslo, cukor, kakao, žĺtky a pomarančovú kôru.
3.
Zmiešame múku, kypriaci prášok aj soľ a po častiach vmiešame do žĺtkového krému. Nakoniec opatrne pridáme tuhý sneh.
4.
Cesto preložíme do pripravenej formy a povrch vyhladíme. Vložíme do rúry a upečieme dozlatista.
5.
Na polevu vymiešame všetky prísady. Horúci koláč poprepichujeme vidličkou a pokvapkáme polevou. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.
6.
TIP: Takýmto spôsobom môžeme pripraviť aj citrónový koláč. Použijeme namiesto všetkého pomarančového citrón (šťavu,kôru,likér).
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
6.5.2017 13:13 | |
+0 -0
Koláč je vynikájuci,šťavnatý.Ja som vynechala kakao. Trochu sa mi stred prepadol po upečení, hoci počas pečenia bol here. Nevadí. Je fajný.Ja by som možno urobila ešte polevu na vrch - šťava+cukor.