Pridať recept

Koláč so zapečenými višňami

8
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
polohrubá múka
1 ks
citrón
50 g
cukor
2 ks
žĺtok
1/2 PL
rum
100 g
maslo
trochu
tuk na vymastenie
trochu
suchý hrach

Plnka

750 g
višne
50 g
cukor
2 ks
vajce
100 g
šľahačková smotana

postup

1.
Citrón dôkladne umyjeme a osušíme. Nastrúhame kôru. Múku preosejeme do misy, navrchu urobíme jamku, do ktorej dáme cukor, žĺtky, rum, 1/2 lyžičky citrónovej kôry a 2 lyžice studenej vody. Všetko premiešame s múkou. Pridáme na kúsky pokrájané maslo a spracujeme na hladké cesto, ktoré dáme asi na 30 minút odpočívať.
 
2.
Rúru predhrejeme na 180°C. Formu potrieme tukom, vyložíme cestom a jeho okraje vytiahneme do výšky 2,5 cm. Na cesto položíme papier na pečenie a zaťažíme suchým hrachom. Pečieme asi 15 minút. Hrach aj papier na pečenie odstránime.
3.
Na plnku umyjeme višne, odstránime stopky a vykôstkujeme . S trochou vody a lyžicou cukru ich podusíme asi 4 minúty. Potom višne dáme odkvapkať a rozložíme ich na predpečený korpus.
4.
Vajcia rozbijeme a žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vymiešame so smotanou a zvyšným cukrom. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne rozotrieme na višne. Vložíme do rúry a pečieme ešte 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rýchle a chutné koláčiky (nielen) na všedný deň
Rýchlo a chutne: Tieto koláče vám nezaberú veľa času a chutia fantasticky
Overené recepty na prípravu dezertov, ktoré neukroja veľa z vášho voľného času a rozhodne stoja za vyskúšanie.
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a bez masla:
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a masla: Neostane ani kúsok!
Svet jednoduchých koláčov ponúka nekonečné možnosti kombinácií a na samom čele tohto spektra stoja...
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...