Koláč so zapečenými višňami
8
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
polohrubá múka
1
ks
citrón
50
g
cukor
2
ks
žĺtok
1/2
PL
rum
100
g
maslo
trochu
tuk na vymastenie
trochu
suchý hrach
Plnka
750
g
višne
50
g
cukor
2
ks
vajce
100
g
šľahačková smotana
postup
1.
Citrón dôkladne umyjeme a osušíme. Nastrúhame kôru. Múku preosejeme do misy, navrchu urobíme jamku, do ktorej dáme cukor, žĺtky, rum, 1/2 lyžičky citrónovej kôry a 2 lyžice studenej vody. Všetko premiešame s múkou. Pridáme na kúsky pokrájané maslo a spracujeme na hladké cesto, ktoré dáme asi na 30 minút odpočívať.
2.
Rúru predhrejeme na 180°C. Formu potrieme tukom, vyložíme cestom a jeho okraje vytiahneme do výšky 2,5 cm. Na cesto položíme papier na pečenie a zaťažíme suchým hrachom. Pečieme asi 15 minút. Hrach aj papier na pečenie odstránime.
3.
Na plnku umyjeme višne, odstránime stopky a vykôstkujeme . S trochou vody a lyžicou cukru ich podusíme asi 4 minúty. Potom višne dáme odkvapkať a rozložíme ich na predpečený korpus.
4.
Vajcia rozbijeme a žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vymiešame so smotanou a zvyšným cukrom. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne rozotrieme na višne. Vložíme do rúry a pečieme ešte 25 minút.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.