Rukolový šalát s cviklou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
ovčí syr
30
g
oriešky
5
ks
cvikla
1
balíček
rukola
Dresing
olivový olej
citrónová šťava
mleté čierne korenie
postup
1.
Ošúpeme cviklu (surovú) a nakrájame ju na mesiačiky. Rozložíme ju na plech, na ktorom ju pokvapkáme olejom a okoreníme ju a osolíme. Vložíme ju do rúry, ktorú sme si pred tým vyhriali na maximum. Potom teplotu trošku zmiernime a budeme ju piecť približne 20 až 30 minút. Doba závisí od samotnej veľkosti cvikly. Potom ju necháme trošku vychladnúť.
2.
Dresing: Vytlačíme si citrónovú šťavu z polovice 1 citróna. Potom ju zmiešame v pomere 1:2 s olivovým olejom. Následne ho okoreníme a dôsledne premiešame.
3.
Očistíme rukolu a poriadne ju umyjeme. Rozložíme ju na tanier, zalejeme dresingom, pridáme cviklu a nakrájaný, prípadne rozdrobený syr. Na koniec šalát posypeme opečenými orieškami podľa chuti.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.