Malinové bezé so šľahačkou
8
porcií
49
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Snehová hmota
3
ks
bielok
štipiek
soľ
90
g
krupicový cukor
1/2
KL
kyselina askorbová
90
g
práškový cukor
1/2
KL
škrobová múčka
Plnka a ozdobenie
400
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
stužovač
4
PL
práškový cukor
100
g
maliny
postup
1.
Na zadnú stranu dvoch papierov na pečenie si ceruzkou vyznačíme 8 kruhov s priemerom 6 cm. Navlhčíme 2 plechy a vyložíme papiermi na pečenie. Rúru predhrejeme na 200°C.
2.
Na bezé vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Pridáme jemný krupicový cukor s kyselinou askorbovou a šľaháme, kým sa masa nezačne lesknúť. Práškový cukor zmiešame so škrobovou múčkou, preosejeme na sneh a metličkou opatrne vmiešame.
3.
Pripravenou snehovou masou naplníme zdobiace vrecko s hviezdicovým nadstavcom a podľa nákresov nastriekame na papier 16 plochých placiek. Plechy vložíme do horúcej rúry a ihneď zavrieme. Po dvoch minútach rúru vypneme a bezé sušíme 7-9 hodín.
4.
Na plnku vyšľaháme spolu so stužovačom a cukrom tuhú šľahačku. Naplníme ňou zdobiace vrecko a nastriekame na polovicu snehových placiek. Na vrch dáme maliny a na ne druhú polovicu bezé. Ihneď podávame.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.