Truffle s karamelom
50
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
kryštálový cukor
300
g
maslo
125
g
smotana na šľahanie
30
g
voda
250
g
mlieko kondenzované
300
g
čokoláda mliečna
2
g
sorbitol
90
g
med
horká čokoláda
postup
1.
Karamel si pripravíme z cukru (250 g) a za stáleho miešania pridáme opatrne šľahačku a povaríme. Zvyšný cukor, sorbitol, vodu, med a kondezované mlieko uvaríme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí oboch zmesí pridáme vyšľahané maslo a rozpustenú mliečnu čokoládu.
2.
Touto zmesou budeme na mastný papier tvarovať nepravidelné tvary. Použijeme cukrárske vrecko. Potom ich necháme vychladnúť v chladničke. Keď stuhnú ich namočíme do horkej čokolády.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.