Pridať recept

Bábovka s hrozienkami

8
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

40 g
mandle
1 ks
citrón
40 g
hrozienka
220 g
maslo
120 g
práškový cukor
4 ks
žĺtok
1 KL
rum
220 g
múka
45 g
škrobová múčka
1 balíček
kypriaci prášok
125 ml
mlieko
3 ks
bielok
trochu
tuk na vymastenie
podľa chuti
práškový cukor
trochu
múka na vysypanie formy

postup

1.
Mandle sparíme horúcou vodou. Necháme ich niekoľko minút odstáť, potom ich ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky. Citrón umyjeme, osušíme a postrúhame citrónovú kôru. Hrozienka sparíme horúcou vodou a osušíme kuchynským papierom.
 
2.
Rúru predhrejeme na 180°C. Maslo, práškový cukor a žĺtky vymiešame dopenista. Pridáme rum, citrónovú kôru, mandle a hrozienka.
3.
Múku premiešame so škrobovou múčkou aj kypriacim práškom a za stáleho miešania striedavo s mliekom po lyžiciach pridávame do vaječnej hmoty. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do cesta.
4.
Bábovkovú formu potrieme tukom a vysypeme múkou. Cesto dáme do formy a pečieme asi 60 minút. Bábovku vyberieme z rúry a necháme krátko odstáť vo forme. Potom ju vyklopíme na drôtenú mriežku a necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom.
5.
TIP: Bábovku môžeme podľa chuti obmieňať tak, že ju polievame rôznymi polevami. Môžeme napríklad striedať rumovú, pomarančovú alebo citrónovú.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať