Bryndzové pagáčiky z kysnutého cesta
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
polohrubá múka
30
g
droždie
mlieko
250
g
Cera
2
dl
kyslá pochúťková smotana
1/4
kg
bryndza
2
ks
žĺtok
1
cl
soľ
postup
Pripravíme si najprv kvások z múky, droždia a vlažného mlieka. Kvások necháme dobre vykysnúť. Nasekaný tuk rozmiesime s múkou, bryndzou, pridáme kvások, žĺtka, smotanu a nakoniec soľ. Vymiesime a približne 1 hodinu necháme kysnúť na teplom mieste. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme vajcom. Nechajte ich kysnúť ešte 15 miút. a potom pečieme v nie veľmi horúcej rúre 10 - 15 min.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.