Pridať recept

Kanadské šišky

ingrediencie

250 ml
mlieko
60 g
maslo
30 g
droždie
600 g
múka hrubá
2 ks
vaječný žĺtok
50 g
kryštálový cukor
2 PL
rum
citrónová kôra
soľ
olej na vyprážanie

Poleva

2 PL
maslo
1 šálka
kryštálový cukor
1/2 šálka
mlieko
1,5 šálky
práškový cukor
trochu
soľ

postup

1.
Múku preosejeme a pridáme do nej žĺtky, soľ, cukor vymiešaný s droždím, rum, trošku citrónovej kôry a vlažné mlieko. Zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
 
2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku približne 1,5 cm. Z cesta povykrajujeme kolieska väčšou formičkou a menšou zase urobíme v strede otvor. Opäť ich dáme kysnúť a potom ich opražíme.
3.
Poleva: Do mlieka dáme maslo, trošku soli, kryštálový cukor a budeme variť, až kým sa všetky ingrediencie nerozpustia. Polevu necháme trošku vychladnúť a potom pridáme ešte práškový cukor a spolu vymiešame do hladka.
4.
Šišky ponoríme do polevy, rozložíme ich na tácku a necháme polevu stuhnúť. Podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...